Татуювання-батарейка

Американські науковці розробили інноваційну біобатарею, яка отримує енергію від поту. Винахід має вигляд маленького татуювання – його потрібно приклеїти до руки або до будь-якої іншої частини тіла. Спеціальний сенсор реагує на сіль молочної кислоти в складі поту, відбираючи електрони і генеруючи таким чином слабкий електричний струм.

Чим вища інтенсивність фізичних навантажень, тим більше організм виділяє поту і, відповідно, тим більше продукується енергії. З 1 кв см шкіри батарея збирає 70 мкВт енергії, достатніх для роботи годинника.

Обличчя кіборга

Японський режисер Нобумічі Асаі розробив систему проектування зображення на обличчя в реальному часі. Суть технології наступна – на обличчя наносять кілька маркерів, за допомогою яких спеціальна камера може розрахувати положення і кут нахилу голови. Дані опрацьовує комп'ютер і адаптовує напрямок променів проектора. Процес триває менше секунди, тож зображення фактично не сповзає і не відстає.

Система відстежує кут нахилу обличчя і адаптовує проектор у реальному часі. Технологія має широкі перспективи у побуті та бізнесі. Приміром, можна буде побачити, як виглядатиме та чи інша косметика на обличчі.