Єдиний свідок убивства Бориса Нємцова, українська модель Ганна Дурицька, досі перебуває в Росії. Щодня, починаючи від ночі суботи, вона дає свідчення у справі, яка шокувала і Москву, і Київ. В інтерв'ю російським ЗМІ Дурицька неодноразово скаржилася на те, що не може виїхати з Росії. Мовляв, їй не дають це зробити слідчі. При тому, що офіційних причин на це у них немає. У справі вона проходить, як свідок, а не підозрювана, тож їздити вона може куди завгодно.

Дурицькій виділили охорону, яка постійно біля неї і супроводжує її на допити в слідчий комітет. Зараз Дурицька живе у друзів Бориса Нємцова і не може вільно пересуватися по місту — не дає та ж охорона. Офіційних пояснень щодо того, чому вільно пересуватися їй не можна, українка теж не отримувала. Тривалий час до дівчини не допускали ані адвоката, ані консула.

Дівчину, яка стала свідком убивства Нємцова, змушують свідчити через детектор брехні. Її телефон перевіряють. Збирають усю інформацію про українську модель. Сама Ганна досі у шоковому стані. Каже, про фатальну ніч розповісти багато не може, бо обличчя убивці не бачила.

Директорка агенції, в якій працювала дівчина, ніколи не чула від неї ні розмов про політику, ні згадок про Бориса Нємцова. Навпаки, каже, що та хотіла сім'ю та стабільні стосунки — це все, що вона розповідала про особисте.

На похорон Нємцова, який відбудеться завтра в центрі імені Сахарова у Москві, його супутниця Ганна не піде — так дівчина вирішила сама. Не потрапить, до слова, туди і ще один російський опозиціонер Олексій Навальний. Його з-під домашнього арешту не відпустив суд.