Звіт за місяць

— Юрій Стець сьогодні сказав, що вони відходять від політики звітувати за 100 днів роботи, тільки по факту якоїсь події. Вони звітуватимуться щомісяця. Говорили і про пріоритети міністерства, і про створення концепції інформаційної безпеки. Міністр пообіцяв, що концепція буде представлена до кінця травня. Повідомив також, що розробляють концепцію партнерства із громадськими організаціями.

— Олександр Бригінець розповів про відновлення мовлення українських телеканалів на Сході, зокрема, що відновлено вежу на горі Карачун. Наразі витрачено на функціонування Міністерства 129 тис грн, з них "левова" частка пішла на зарплату працівникам.

Роль Мінінформполітики

— Оскільки Україна фактично у стані війни, то все, що стосується цих подій є дуже важливим і потрібно максимально поширювати інформацію про події на Сході. І так само те, що відбувається в Україні, доходило на Схід.

У Мінінформполітики є такий ресурс, як i-army.org, у якому вони фіксують факти пропаганди та "фейків" з боку російських каналів.

— Ще Мінінформполітики зробив тримовний сайт. Це вперше в Україні сайт органу влади є тримовним. Якщо раніше була українська, російська та англійська мови, то зараз – українська, російська та кримськотатарська.

До слова, Президент України Петро Порошенко доручив Міністерству інформаційної політики створити умови для роботи каналу ATR в Україні.