Про це він заявив в інтерв’ю "Главкому".

Коли влітку минулого року всі журналісти довкола кричали, що ми програємо інформаційну війну і держава має займатися цим питанням, їх позицію поділяв і я. Тоді (27 чи 28 червня) до мене підійшов колега-журналіст і сказав: "Чого ти кричиш, йди і роби". Того ж дня я пішов у Нацгвардію й за рішеннями Полторака й Авакова, було створено Управління інформаційної безпеки у Нагвардії, яке я очолив. Водночас, коли я безпосередньо розпочав роботу, виникала купа питань: для розв’язання тих чи інших проблем просто не вистачало повноважень. Щоб протидіяти інформаційній агресії Росії в масштабах країни, одного маленького управління в Нацгвардії дуже мало. Тоді й виникла ідея створити такий орган виконавчої влади й з’явилося розуміння, що це можна буде зробити тільки після обрання нового парламенту,
— розказав він.

Разом з тим, за його словами, інші кандидатури на посаду голови відомства не розглядалися. Стець також зазначив, що пропозицію самостійно очолити нове відомство він вперше озвучив на засіданні власної фракції.

"Постанову ж про внесення моєї кандидатури, згідно закону про Кабмін, вніс прем’єр-міністр Арсеній Яценюк", — додав міністр.

Він також зазначив, що звинувачення у тому, що його завели в Кабмін як ще одну людину Порошенка, не відповідають дійсності.

"З самого початку було п’ять звинувачень: посада для Стеця, мене заводять у Кабмін, щоб президент мав більше голосів аніж прем’єр, що це дерибан державних коштів. Поки що, жоден з цих пунктів не ствердився. Я не став в опозицію до Яценюка у Кабінеті міністрів, я не дерибаню державні кошти, я не потребую жодних посад. Я вже говорив, що перша посада, яку я отримав, це була посада керівника інформаційної безпеки Нацгвардії і це могло б бути білетом в один кінець", - сказав він.

Нагадаємо, Міністерство інформаційної політики України планує запустити супутникове мовлення, що охоплює територію Криму і Російської Федерації.