“М'яч віддав на їхню територію, тобто відправив, і сказав - ось, я готовий робити все що можу, тобто формувати програму, але я не готовий шукати грошей, не готовий домовлятися із чиновниками, цим я займатись не буду. Ви вирішуєте питання фінансово-адміністративні, я вирішую питання творчі та художні, і ефективне використання ресурсів - грошових та локаційних”, - каже режисер та засновник фестивалю "ГогольFEST" Владислав Троїцький.

Нині КМДА розробляє стратегію розвитку Києва до 2025 року. "ГогольFEST", як одна з головних іміджевих подій дуже пасував би столиці, - подумали чиновники.

“Є не менш симпатичний рядок "підтримувати крупні, великі проекти європейського рівня". Влад Троїцький та його команда це люди, які вже знані не тільки в Україні, в найближчих країнах, а загалом у європейському культурно-мистецькому просторі”, - каже заступник голови КМДА Леонід Новохатько.

Нагадаємо, цього року фестиваль скасували через відсутність фінансування та проблеми з локаціями. Наступного ж року “ГогольFEST” обіцяють провести з 7 по 23 вересня.