Однак, як тільки він прийшов у поліцейський відділок, його помістили під варту. Його звинувачують в організації проституції та розтраті суспільного майна.

“Пан Стросс-Кан повинен розповісти усе, що йому відомо про мережу з надання секс-послуг. Сутенери здійснювали керівництво з Бельгії, мережа охоплювала Лілль і навіть Вашингтон з Нью-Йорком”, - каже юрист Крістофер Меснух.

Раніше у Бельгії поліцейські затримали сутенера, який завіз до Франції майже сотню дівчат з Анголи, Мадагаскару, Алжиру та Бразилії. На допиті він та кілька повій згадали ім’я Домініка Стросс-Кана. Сам фінансист раніше визнав, що бував на секс-вечірках. Однак у нього не було підстав вважати, що дівчатам хтось сплачує за їхню роботу.

“Якщо ці вечірки і перельоти через Атлантику фінансувалися держустановами і окремими корпораціями багато людей можуть мати неприємності. Їх уже можна притягнути до відповідальності за нецільове використання коштів”, - каже юрист Крістофер Меснух.

Раніше у цій справі в Ліллі були арештовані місцеві бізнесмени і комісар поліції. Французька будівельна компанія "Еффаж" звільнила одного зі своїх топ-менеджерів. За корпоративні кошти він багаторазово винаймав повій.

Нагадаємо, через секс-скандал з покоївкою нью-йоркського готелю Домінік Стросс-Кан був змушений подати у відставку з посади глави МВФ.

Згодом з політика зняли звинувачення у зґвалтуванні, проте його політична кар’єра - Стросс-Кан хотів балотуватися на президента Франції - зазнала краху.