Це з'ясували та підготували журналісти у спеціальній програмі "Студія Вашингтон" виробництва "Голос Америки".

Послання ЄС Росії стосовно санкцій за Крим виявилось неприємним сюрпризом для оточення Путіна – введення санкцій стало найбільш жорстким кроком Європи з моменту анексії Криму Росією в березні цього року.

Санкції співпали по часу з візитом міністра іноземних справ України Павла Клімкіна в США, де він попросив не забувати про Крим.

Заява Клімкіна прозвучала у вівторок, а в середу ЄС оголосив санкції у зв'язку з анексією Криму, направлені проти наближеного оточення Путіна та ватажків сепаратистів. Окремо ЄС заборонив нові інвестиції в кримську інфраструктуру загалом, і в севастопольську –зокрема. Під забороною – інвестиції в транспортний, телекомунікаційний та енергетичний сектори.

За словами пресс-секретаря Міністерства оборони США лейтенанта Стіва Уоррена, українські військові демонструють дедалі більші успіхи у боротьбі з проросійськими сепаратистами.

Тим не менш, у Конгресі вважають, що Україні потрібна підтримка США, і конгресмени закликають Обаму не обмежуватись економічними санкціями проти РФ, а надати Україні воєнну допомогу.

Далі – дивіться у відеосюжеті.