Сонячна електростанція

Зведений у Каліфорнії об'єкт під назвою Topaz займає площу близько 25 квадратних кілометрів. На ній встановлено 9 млн сонячних панелей. На сьогодні це є найбільша сонячна електростанція у світі.

Потужність електростанції сягає 550 МВт, чого достатньо для забезпечення електроенергією 160 000 домогосподарств. Також, за словами розробників, це дозволить знизити щорічні викиди вуглекислого газу в атмосферу на 377 000 тонн.

Електростанцію Topaz збудувала компанія First Solar за 2 роки, проект обійшовся у 2,5 млрд доларів.

Зазначимо, зараз у Каліфорнії конструюють ще більшу сонячну електростанцію – Solar Star. Її запустять у 2015 році, планова потужність – 579 МВт.

Розумні магазини Ebay

Компанія Ebay відкрила власну мережу магазинів одягу та аксесуарів. І не в інтернеті, а в реалі – два з них вже працюють у Нью-Йорку та Сан-Франциско. Причому це не звичайні точки продажу, а так звані "розумні" магазини.

Покупців зустрічають великі дзеркала, які одночасно виконують роль сенсорних екранів. Обирати речі можна як звичним способом – взявши товар з вітрини, а можна і за допомогою дисплеїв.

У такому випадку не доведеться насти з собою купу одягу в примірочну – достатньо обрати потрібний товар в електронному каталозі. Коли працівники магазину все знайдуть, клієнт отримає повідомлення на смартфон.

У примірочній також встановлене дзеркало-дисплей. Відвідувач може змінити освітлення, щоб перевірити як одяг або аксесуар виглядає в різних умовах. Також можна змінити колір речі, обравши відповідний пункт в меню.

Вся продукція оснащена мітками RFID, тож система швидко її розпізнає і повідомляє, які варіанти є в наявності.

Придбати річ можна одразу за допомогою PayPal, або потім через онлайн-магазин.