Про це після закінчення засідання сказав журналістам представник Компартії в суді, адвокат Олександр Готін. За його словами, КПУ заявила низку клопотань у справі.

Ми попросили, щоб призначили експертизу щодо цих виступів... Міністерство юстиції висмикнуло з контексту певні фрази, які не мають значення в цій справі і на їх підставі намагаються провести експертизу,
— сказав Готін.

Він уточнив, що КПУ попросила витребувати у Верховної Ради повний виступ лідера КПУ Петра Симоненка і за цим виступом провести комплексну експертизу.

Крім того, за його словами, ні в одному законі чітко не прописано поняття "сепаратизм". "Тому ми і просимо експертів визначити, що є сепаратизмом, а потім визначити зміст виступу П.Симоненка і інших представників партії з урахуванням висновку експертів", — підкреслив він.

На наступному судовому засіданні розглядатимуться питання щодо призначення судом лінгвістичної експертизи.

Також адвокат додав, що про дату продовження попереднього слухання суд проінформує пізніше, окремим визначенням.

Читайте також: Чимало пострадянських країн уже попрощалися із тоталітарним минулим

Натомість сторона позивача назвала клопотання КПУ затягуванням розгляду судової справи. Зокрема, представник третьої особи на стороні позивача, представник ВО "Свобода" Сидір Кізін розповів, що на засіданні в четвер до матеріалів справи були долучені результати лінгвістичного експертного дослідження виступів лідера КПУ Петра Симоненка і програми партії. Кізін підкреслив, що, згідно з висновком експертів, в публічних виступах Симоненка є заклики, які діють на шкоду суверенітетові України.

Як відомо, 24 липня на засіданні ВР спікер українського парламенту Олександр Турчинов оголосив про розпуск депутатської фракції Комуністичної партії України у ВРУ.

Окрім цього, українські Генпрокуратура та Служба безпеки відкрили проти членів КПУ 308 кримінальних проваджень за підтримку анексії Криму, а також створення терористичних "ЛНР" і "ДНР".