Про це повідомив юрист Тарас Гук на своїй сторінці у Facebook.

"ДАІшники два рази приходили додому, спілкувались через домофон з батьками, ті нічого не повідомляли. Жодних письмових повісток, повідомлень, сповіщень не надходило. У п'ятницю після обіду він отримав повістку з суду на 3 січня, 16:00. У справі його представляв адвокат Roman Khrustenko", - зазначив він.

Читайте також: У Херсоні автобусу, що віз людей на Майдан, розбили лобове скло

Юрист зауважив, що протокол складався за відсутності Лук'янчука.

"По суті: протокол був складений в його відсутності (що в принципі недопустимо), рапорт сфальсифікований, бо 29 грудня Сергій в автомобілі взагалі не перебував. Він був в Черкаській області, що підтвердили два свідка, які прибули в засідання і яких суд заслухав", - підкреслив Гук.

"Посилаючись на ст. 63 Конституції особу, яка була за кермом не називали. Пояснення щодо всіх можливих процедурних порушень (за зразками, які я виклав) були судом заслухані. Тобто по суті розгляд таки відбувся", - додав він.

Читайте також: В активіста Автомайдану арештували машину

Правозахисник наголосив, що вони подаватимуть апеляцію.

"Однак в постанові, суд врахувавши все вище викладене (те, що особи не було на місці, покази двох свідків; те що було все можливе порушено), тобто виписавши по суті виправдальний текст, вирішив: позбавити прав керувати транспортним засобом на 3 місяці (мінімальний строк позбавлення прав за санкцією статті 122-2 КУпАП­). Будемо готувати апеляцію", - зазначив Гук.