Після того, як від Луценка поїхали дві бригади "швидкої допомоги", суд поставив на обговорення питання продовження засідання.

Захист просить перенесення.

"До своїх больових відчуттів я звик. Але новий режим роботи суду привів до загострення. Просто 6-го, 7-го, 8-го числа дуже боліла підшлункова. Мені провели огляд, поставили діагноз – запалення хронічного панкреатиту. Після цього я, тим не менше, їздив сюди. Якби суд проходив як раніше – до обіду, а після цього я міг полежати відпочити, прийняти ліки, нормально харчуватися, нічого страшного не було б", – сказав Луценко.

Екс-міністр попередив, що не витримає такого темпу роботи.

"Я не хочу ухилитися або закосити – в цьому немає необхідності. Я зацікавлений, щоб суд слухав свідків. Мене влаштовує щоденний режим. Але щоденний режим до вечора я не витримаю. Я готовий робити все, що потрібно, але, наприклад, якщо сьогодні ми будемо слухати, значить, завтра я не вийду з камери. Винесуть завтра, значить, у понеділок загнусь", – сказав він.

За його словами, сьогодні він вже не зможе бути повноцінним учасником процесу: "Мені за останню годину зробили вже дві ін'єкції знеболюючого. У голові паморочиться, все пливе. В принципі, можна було б начхати на це, тому що всі свідки дають показання на мою користь, але тим не менш".

Після цього Луценко попросив оголосити перерву у сьогоднішньому засіданні. "Я відлежуся, і далі будемо працювати. Єдине прохання до суду – не робити восьмигодинні засідання, оскільки це знову призведе до такого ось результату", – сказав він.

Після цього суддя Вовк вирішив продовжувати засідання, з огляду на повідомлення лікарів "швидкої" про те, що підсудний може продовжувати засідання.

Нагадаємо, перед початком сьогоднішнього засідання захист Юрія Луценка попросив перенести засідання через стан здоров'я екс-міністра.

Сам Луценко вважає, що суд отримав вказівку пошвидше завершувати судовий процес.