Як повідомив у вівторок офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, зокрема, заарештовано офісну будівлю, розташовану у Москві. Даний об'єкт належить ЗАТ "Еліт-холдинг", співзасновником якого є Коломойський.

На підставі отриманих рішень суду у зазначеній вище будівлі проведено обшук, в ході якого виявлено та вилучено документи, що мають значення для кримінальної справи. Крім того, на підставі постанови суду за клопотанням слідства на даний об'єкт нерухомості накладено арешт із встановленням заборон ЗАТ "Еліт Холдинг" на здійснення щодо нього розпорядчих повноважень,
— сказав Маркін.

Він зазначив, що арешт накладався "в цілях припинення фінансування терористичної діяльності та інших злочинних дій щодо мирного населення південного сходу України".

Слідчий комітет продовжує роботу по встановленню інших активів Ігоря Коломойського, у тому числі у Республіці Крим,
— заявив представник СК РФ.

Як відомо, Басманний суд Москви раніше санкціонував заочний арешт Коломойського, фігурант знаходиться у міжнародному розшуку. Він звинувачується в організації низки злочинів: вбивств, застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджанні професійної діяльності журналістів, викраденні людей.

До слова, у Росії почали розклеювати оголошення, в яких громадян закликають повідомляти в міліцію про "підозрілих осіб з українським акцентом".