"Протягом 4 років Приступлюк отримав премії 2100 гривень, що то була за злочинна змова? Я вважаю, що сьогодні обвинувачення почуло те, що мало почути, що Юрій Віталійович Луценко не винний у скоєнні злочину", - каже адвокат Ю.Луценка Ігор Фомін.

"Він ніколи за спиною ні у які змови не вступав, він ніколи нечесно гроші не заробляв, де він тільки не працював, на яких посадах, постійно у них йшов кар’єрний ріст, ніколи в нього не було намірів витрачати державні кошти, красти ці кошти", - впевнена дружина Ю.Луценка Ірина Луценко.

Захист дорікнув і прокурорам, які будували обвинувачення на свідченнях, даних не у суді, а на досудовому слідстві. Як відомо, усі допитані свідки під час розгляду справи у суді стали на бік Луценка. Обвинувачення каже: суд розбереться.

"Законність чи незаконність вказівок оцінює суд, а не свідок. Кримінально-правова кваліфікація здійснюється шляхом співставлення фактичних обставин і положень права, і це робить виключно суд, а не свідок", - сказав прокурор Віктор Клименко.

Прокурори просять посадити Луценка в тюрму на 4 з половиною роки. Цей термін менший, ніж передбачено в інкримінованій статті. Тож, є надія, що Луценка виправдають, сподіваються соратники екс-міністра.

"Коли вина не доведена, а людину треба посадить, то ми її посадимо за будь-яку ціну, навіть, якщо ми призначимо покарання менше меншого. От анекдот зараз є такий, чому 4,5, а не 7 років, згідно кримінального кодексу, ну тому що є пом’якшувальна обставина. Він ні в чому не винуватий", - каже народний депутат, НС Юрій Гримчак.

Судові дебати остання стадія судового процесу. Після того колегія суддів оголосить вирок. Нагадаємо, прокуратура закидає колишньому міністру незаконне позачергове виділення квартири водієві та зарахування його цивільного стажу в міліцейський, а також затвердження наказу про святкування Дня міліції у той час, як уряд економив бюджетні кошти.