Це рішення ухвалили 24 квітня за скаргою захисту.

"Суд зазначає, що не було проведено жодної слідчої дії в рамках кримінального провадження. Однак це не завадило взяти під варту заочно мого клієнта", - зазначив захисник Романюка Микола Павленко.

На запитання, чи Романюк збирається повертатися в Україну, Павленко повідомив: "Він плани ці анонсував, але треба довести кримінальне провадження. Тому, що він тільки ступить крок на українській землі - і його зобов'язані заарештувати. Зараз сторона захисту готує скаргу на обрання запобіжного до Євросуду".

Він також зазначив, що "всі козирі" має сторона захисту, через "неякісне проведення досудового слідства" у справі.

Нагадаємо, 22 березня конкурента Тетяни Засухи по 94 округу на виборах до ВР Віктора Романюка, який переховувався в Європі від переслідування, арештували в Італії.

Невдовзі український Інтерпол підтвердив інформацію щодо арешту в Італії кандидата у народні депутати від партії "Батьківщина" Віктора Романюка. Відтак, Україна готує зараз усі процедури для екстрадиції.

Згодом дружина затриманого українського опозиціонера Віктора Романюка Ганна розповіла, що захист її чоловіка вже готується до розгляду справи про його затримання у Мілані.