На судовому засіданні Власенко заявив, що акт ДПтС про те, що Тимошенко відмовилася їхати на засідання суду, - сфальшований. І повторив свою заяву для ЗМІ про те, що у вівторок був у Тимошенко і ні під час його присутності, ні після, вона не відмовлялася їхати до суду. Захисник додав, що не можна розглядати справу про вбивство без Тимошенко, яка вимагає своєї присутності.

"Спершу цю справу фальшували слідчі прокуратури, а тепер фальшує ще й пенітенціарна служба. Оскільки Тимошенко знаходиться в тюрмі, то, враховуючи вимоги КПК, суд або має врахувати, що особа перебуває на стаціонарному лікуванні, і це поважна підстава, щоб не бути присутньою у суді, або сказати, що вона здорова і доставити до суду", - каже він.

Заявивши, що матеріали, надані захисником, додаються до справи, суддя почала виголошувати рішення про те, що Тимошенко тричі надавалася можливість прибути до суду, але Власенко перервав її промову. Тоді суддя наголосила, що Царевич, що зробила вже друге зауваження Власенку про неповагу до суду (Власенко каже про одне зауваження), і заявила, що йде до дорадчої кімнати, аби ухвалити рішення про адмінстягнення із адвоката Тимошенко.

Нагадаємо, раніше сьогодні, 12 лютого, повернувшись із нарадчої кімнати, суддя Царевич оштрафувала Тимошенко на 1 тисячу неоподаткованих мiнiмумiв.

"Типу за те, що Тимошенко не прийшла в суд. Суддя керувалася сфальшованим актом "пенітенціарників" про начебто відмову", - написала на своїй сторінці у Facebook співробітник прес-служби "Батьківщини" Марина Данилюк-Ярмолаєва.