"Суддя Києво-Святошинського районного суду Юрій Бурбела, котрого вчора було госпіталізовано до Київської обласної лікарні, буде знаходитись у реанімації доти, доки не відновиться настільки, щоб його можна було переводити до палати інтенсивної терапії", - розповів у коментарі УНН лікар Микола Анкін.

За його словами, ситуація зі суддею вкладається в діагноз, який по-простому можна назвати "мікроінсульт". Він міг статись внаслідок нервового перенапруження, стресу, підвищеного кров’яного тиску.

У лікарні, як прогнозує медик, Бурбела проведе не менше трьох тижнів.

Нагадаємо, вчора з'явилась інформація, що суддю "васильківських терористів" Юрія Бурбелу доставили до реанімації однієї з київських лікарень. Про причину госпіталізації не повідомлялось.

Як відомо, 10 січня Києво-Святошинський суд Київської області засудив Ігоря Мосійчука, Володимира Шпару та Сергія Бевза до 6 років позбавлення волі. Так званих "васильківських терористів" визнали винними в намірі скоїти вибух пам'ятника Леніну в Борисполі під час святкування Дня незалежності в 2011 році.

Після винесення вироку розпочалися сутички активістів із "Беркутом". Бійка спалахнула після того, як люди заблокували виїзд, щоб автозаки із засудженими не могли виїхати. Внаслідок сутичок активістів із "Беркутом" постраждали і протестувальники, і журналісти.