Про це своєму блозі на УП написав нардеп Сергій Лещенко.

"За моїми даними, Сурков прибув рейсом N1818 з Шереметьєвого та пройшов прикордонний контроль у терміналі D о 19 годині 19 хвилин 20 лютого. За добу, ввечері 21 лютого Сурков повернувся до Москви", — зазначив нардеп.

Лещенко поінформував, що Сурков перебував в Україні також 11-15 лютого 2014 року — в Криму та Києві. Більше того, помічник Путіна в ході чисельних візитів мав зустріч з Віктором Януковичем у Межигір'ї.

"Але керувати снайперами, пройшовши контроль у Борисполі о 19:19, а фізично прибувши до Києва після 20 години 20 лютого?! Це виглядає дуже сумнівно", — підкреслив Лещенко.

"Сурков мав конкурента на українському напрямку на прізвище Медведчук. При чому Сурков був у контакті з групою Арбузова-Курченка, яка перебувала в кулуарному протистоянні з групою Медведчука-Глазьєва", — додав він.

Водночас депутат наголосив, що глава СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що на сьогодні Віктор Медведчук є поза підозрою щодо подій на Майдані.

Як відомо, генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що СБУ не надала ГПУ доказів щодо причетності помічника президента РФ Владислава Суркова до розстрілів на Майдані.