Я рішуче засуджую жахливу стрілянину у редакції Charlie Hebdo у Парижі, внаслідок чого загинуло 12 осіб. Наші думки і молитви - з жертвами цієї терористичної атаки... Ми підтримуємо тісні контакти з французькими офіційними особами, і я дав вказівку моїй адміністрації надати будь-яку необхідну допомогу для того, щоб терористи постали перед судом, - заявив президент США Барак Обама.

Королева Єлизавета II та її чоловік також висловили співчуття у зв'язку з нападом на редакцію.

"Принц Філіп і я висловлюємо найщиріші співчуття родинам тих, хто був убитий і поранений в Парижі цього ранку. Наші думки і молитви з тими, хто постраждав", - йдеться в листі, направленому президентові Франції Франсуа Олланду.

Читайте також: Серед жертв теракту в Charlie Hebdo – головний редактор

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон у Twitter заявив, що він і канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка сьогодні перебуває з візитом у Лондоні, "єдині в нашому засудженні жахливих вбивств у Парижі".

Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала напад "варварським".

Ми рішуче засуджуємо ці напади і наші думки з французьким народом, особливо з тими, хто втратив своїх близьких у цьому жахливому нападі. Це напад на цінності, які ми всі притримуємося, свободу преси, свободу в цілому і гідність людини, - цитує Меркель видання The Guardian.

Прем’єр-міністр Італії Матео Ренці висловив "жах і тривогу" з приводу нападу.

"Насилля завжди програватиме свободі", - заявив Ренці.

Президент України Петро Порошенко наголосив, те, що сталось сьогодні з французьким виданням Charlie Hebdo - неприпустимо.

"Мої співчуття родинам жертв і всьому народу Франції. Я засуджую жорстокий напад на журналістів у Парижі. В Україні завжди була, є і буде нульова толерантність до тероризму і ми солідарні з усім світом в боротьбі з тероризмом", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 7 січня невідомі відкрили стрілянину в будівлі редакції сатиричного журналу Charlie Hebd в центрі Парижа. За останніми даними, загинули 12 людей. Відомо, що серед загиблих двоє поліцейських і четверо карикатуристів видання.