Зокрема, у СБ не виключають можливості зриву підписання угоди між Україною та Міжнародним валютним фондом, і це на тлі того, що на 2012 рік припадають значні виплати з обслуговування боргу України, в тому числі, і перед МВФ.

"У 2012 році державному, банківському та корпоративному секторам України доведеться сплатити близько 50 мільярдів доларів (майже 30% прогнозованого ВВП) зовнішнього боргу. Уряд України повинен виплатити 8,2 мільярда доларів (4,5% ВВП) внутрішнього та зовнішнього боргу", - ідеться у Стратегії партнерства з Україною 2012-2016 роки.

"Отож, потреби у фінансуванні держсектора роблять украй важливими виважену макроекономічну політику та структурні реформи, які сприятимуть відновленню офіційної фінансової підтримки та розбудові довіри інвесторів. Однак заплановані на жовтень 2012 року вибори до Верховної ради можуть послабити необхідні обмеження державних видатків і зашкодити реалізації цих важливих заходів", - наголосили у Світовому банку.

Певним "лакмусовим папірцем" за таких обставин має стати підвищення тарифів на енергоносії для населення та комунальних підприємств, яке у СБ називають "перевіркою серйозності намірів уряду".