Про це повідомляє "Вголос".

До складу "Легіону" входять всі бійці-"свободівці", що приймають участь у російсько-українській війні у складі Збройних сил, Національної гвардії, спецпідрозділів МВС та добровольчих формувань. Наразі його чисельність складає близько 1000 осіб.

Командир "Легіону Свободи" і добровольчої чоти "Карпатська Січ" Олег Куцин заявив, що метою націоналістів є остаточна перемога над російською агресією.

Сьогодні ми прийшли сюди, щоби віддати шану тим українським героям, які вчили нас нищити ворога. Треба розуміти – війна тільки починається. Вона не закінчиться підписанням мирного договору. Росії не потрібні окремо Крим, окремо Донбас. Їй потрібна Україна. Ми потрібні розуміти – або ми відстоїмо Україну, або вони нас знищать. Завдання нашого покоління знищити це зло, знищити Російську федерацію, — сказав Куцин.

Також під час заходів було проведено молебень за Україну, а солдати отримали благословення від Патріарха Філарета.

"Агресор напав на українську миролюбну державу. Наміри цього агресора не обмежуються ані Кримом, ані Донбасом, ані Україною. Він хоче повернути собі славу другої наддержави. Він хоче напасти на країни, що входять до НАТО. Погрожує ядерною зброєю. А це може привести до третьої світової війни. Такого не дозволяв собі навіть Радянський Союз. Але агресор забуває, що над нами Бог. Згадаємо другу світову війну. Гітлер мав велику перевагу над СРСР. А ми були жертвою агресії. Нам допоміг бог. Кому Бог знову допоможе – неправді і злу чи правді і добру? Шановні наші захисники, перемога наша, бо з нами Бог", — сказав Патріарх у своїй промові.

У війні "Легіон" вже втратив 13 бійців, 69 бійців дістали поранення різного ступеню тяжкості.

До складу "Легіону Свободи" входять 127 депутатів рад різних рівнів, держслужбовців, голів обласних та районних державних адміністрацій, які є членами ВО "Свобода". Зокрема, 5 депутатів парламенту VII скликання – Олексій Кайда, Юрій Сиротюк, Маркіян Лопачак, Андрій Тягнибок, екс-віце-спікер ВР Руслан Кошулинський.