"У протоколі цифри, які відрізнялися з реальними результатами, позначали кількість голосів, відданих за Герегу та Іллєнка. Унаслідок того, що результати двох кандидатів було поміняно місцями, у Гереги стало на 200 голосів більше. Водночас протоколи із мокрими печатками, які є в представників ВО "Свобода", ВО "Батьківщина" та партії УДАР, свідчать про підробку переданого до серверної ОВК протоколу. Вочевидь, фальшивий документ у ОВК передав представник дільничної виборчої комісії", – повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

Свободівці, у свою чергу, вимагають, аби ЦВК вжила відповідних заходів для припинення фальсифікацій виборів у виборчому окрузі №215, а також, щоб винних у здійсненні фальсифікацій було притягнуто до кримінальної відповідальності.

Повідомляється, що наразі роботу ОВК №215 призупинено й зник юрист ОВК, а він – єдиний, хто має ключі від архіву, де зберігаються всі протоколи та бюлетені.

"В останньому протоколі, який давав перемогу Іллєнку, члени ОВК на сервер Центрвиборчкому ввели переможний результат Іллєнка в графу Гереги, а її результат - Іллєнкові. ЦВК витребував справжній протокол для перевірки. Фальсифікації тривають...", – написав Олег Тягнибок на своїй сторінці у Facebook.

До слова, за попередніми даними, Партія регіонів та КПУ утворять нову більшість у парламенті. Регіонали здобули більше голосів по партійних списках і мажоритарних округах. "Батьківщина", УДАР і "Свобода" – не створять більшості. Питання за самовисуванцями: у партію влади чи до опозиції?