Про це пише німецька газета Die Welt.

Остання тригодинна прес-конференція президента слухалася так, ніби в Росії немає жодної кризи, відзначає видання. Путін підкреслив, що державний бюджет збалансований, пенсії зросли, до того ж країна зібрала рекордний урожай. Що стосується відтоку капіталу, низьких цін на нафту та інфляції, то все це, за його словами, створює проблеми для російської економіки, але найпізніше через два роки - а дасть бог, і раніше - вона відновить своє зростання.

У кризи, як заявив Путін, є навіть позитивні сторони: російська економіка нарешті диверсифікується, замість того щоб сидіти на продажі своєї сировини. "Чому? - Запитує себе Путін і сам відповідає: - Та тому що вона повинна".

Тим часом ціни на нафту знижуються не в перший раз, і у російської економіки було достатньо шансів позбутися газової і нафтової залежності. З урахуванням 15-річного фактичного знаходження Володимира Путіна при владі він як ніхто інший несе відповідальність за те, що цього не сталося, пише автор.

Для нього відбувається зараз в Росії не більше ніж просто криза, одна з багатьох. Однак реальність виглядає інакше: так погано, як зараз, справи у Путіна не йшли ніколи, тому нинішній рік може стати для нього останнім. Причому статися це може не тільки з економічних причин,
— пише Die Welt.

Путіну зараз загрожує не стільки гнів народу, скільки гнів еліт. Російській еліті не потрібна демократія, але вона не зацікавлена в імперіалістичних планах розширення Путіна, йдеться в статті. При цьому від політичної та економічної стабільності залежить можливість і далі присвоювати величезні суми держкоштів і накопичувати особисте багатство.

Олігархи, бізнесмени і політики дружать з Путіним, але ця дружба може закінчитися в той момент, коли президент вирішить, що їх мільярди стануть ресурсом, необхідним державі в умовах кризи. До того ж у російських олігархів немає інтересів в Україні. Вони не зацікавлені в новій холодній війні проти Заходу. На відміну від Путіна.

"З першого моменту, як Путін вступив на посаду, ми спостерігаємо конфлікт інтересів між президентом і політико-економічною елітою. Захід хоче розрахуватися з Путіним, а не з росіянами. Якщо у нього знайдуться прихильники у вузькому колі Путіна, Путіну в 2015 не вижити", - наголошується у матеріалі.