Саме так він на брифінгу прокоментував повідомлення про те, що заступник голови Держдуми РФ, лідер ЛДПР Володимир Жириновський пропонує Польщі, Румунії та Угорщини підтримати референдуми про приєднання до цих країн у низці українських областей.

"Я сьогодні прочитав реакцію на це радника президента Польщі й можу лише повторити ці слова: такі ідеї можуть виникнути лише в якійсь хворій уяві", - цитує Перебийніса "Інтерфакс-Україна".

"Я не думаю, що такі хворі ідеї потрібно коментувати. Я думаю, тут потрібно не в МЗС звертатися", - додав він.

У свою чергу, прес-секретар МЗС Польщі Марцин Войцеховський сказав, що пропозиція лідера ЛДПР Жириновського про розділення територій України є несерйозною.

"Пропозиція є настільки курйозною, що ніхто не сприймає її серйозно", - цитують його "Українські новини".

"Засмучує той факт, що частина російської еліти продовжує мислити в категоріях пакту "Ріббентропа-Молотова" і не робить висновків із історії", - зазначив Войцеховський.

Нагадаємо, за інформацією журналістів польського TVP1, до польського МЗС надійшов офіційний лист від Держдуми Росії із пропозицією поділити територію України. Відтак, заступник Голови Держдуми і лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував Польщі вимагати референдуму стосовно прихильності до цієї країни у 5 західних областях України: Волинській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській і Рівненській.