Як підрахували в громадській організації “Українське таксі”, застосування таксометрів дозволить автоматизувати розрахунки вартості поїздки з урахуванням її особливостей.

Нагадаємо, у Міністерстві інфраструктури обов’язковою умовою для ринку таксі ставлять саме наявність лічильника. Решту ж питань пропонується вирішувати місцевій владі.

“Єдине прохання Мінінфраструктури до місцевих рад, яке відображене в законі - це встановлення лічильників. Не фіскальних, а для пасажирів. Все решта - на розсуд місцевих рад. Якщо місто може собі дозволити єдиний колір і клімат-контроль - будь-ласка. А є районні містечка, де цього не можуть собі дозволити. Це все буде передано на розсуд місцевих рад”, - сказав віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков.

Тим часом у Києві ці питання намагаються вирішити самі таксисти. У переговорах з Мінінфраструктури та аеропортом “Бориспіль” Професійна спілка таксистів домоглася скасування монополізації перевезень в аеропорту. Але у відповідь таксисти зобов’язалися підвищити вимоги до авто, що під'їжджатимуть до аеропортів і вокзалів. Всі, хто цим вимогам не відповідатиме, до транспортних вузлів не підпускатимуть.