Найвища гора Африки Кіліманджаро, одне з найглибших озер у світі Танганьїка та 15 національних парків, які стали окрасою африканської природи. Усі ці туристичні принади прославили Танзанію на увесь світ.

Відкриваючи для себе безмежні танзанські рівнини, ви почуватиметесь крихітним. На цих безкраїх просторах живуть численні види диких тварин та птахів. Більшість з них - рідкісні. Тож не дивно, що Танзанія може похизуватися національними парками, які є одними з найбагатших та найкрасивіших на африканському континенті.

Заповідник Серенгеті розкинувся на території площею 15 тисяч квадратних кілометрів. У цьому національному парку ви зможете побачити, якою була природа східної Африки до приходу білих завойовників. У Серенгеті мешкають мільйони копитних тварин - антилопи, зебри, газелі, буйволи. У пошуках нових пасовищ щороку вони долають десятки кілометрів. Не бракує тут і хижаків - леви, леопарди, гепарди, гієни.

Зовсім поруч у цілковитому спокої живуть племена Масаї. Як не дивно, леви їх бояться і ніколи не атакують. Масаї у Танзанії займаються розведенням худоби.

Навколо заповідника Серенгеті - густі джунглі. Тут у природному середовищі живуть численні птахи та тварини. Серед них, зокрема, - жирафи. Ці граційні тварини ніби заблукали посеред безкраїх просторів незайманої природи.

А ще у Серенгеті є мальовниче озеро Маньяра. Пейзажі тут неперевершені. Колись відомий письменник Ернест Хемінгуей назвав озеро найкрасивішим з того, що він побачив в Африці. Маньяра знаходиться на місці колишнього кратера вулкана. Хімічний склад води у цьому озері такий же, як і в морської води. На озері Маньяра живуть понад 400 видів птахів - фламінго, пелікани, баклани.

Ще однією візитівкою Танзанії є гора Кіліманджаро. Це - найвища вершина Африки. Кіліманджаро здіймається над африканським континентом на висоту майже 6 тисяч метрів.

Біля підніжжя Кіліманджаро - однойменний національний парк. На площі понад 75 тисяч гектарів живуть 140 видів ссавців та 170 видів птахів. У просторих лісах, де, здається, навіть не ступала нога людини, мешкають найрізноманітніші види мавп.

Наостанок дамо вам пораду: якщо ви хочете відкрити для себе Танзанію, беріть тривалу відпустку. Щоб сповна оцінити усю красу дикої природи східної Африки, знадобиться не один тиждень.