Нардеп від "Самопомочі" Альона Бабак пояснює, що немає обґрунтування стосовного того, чому газ у підземних сховищах не використовується для потреб населення. Хоча його обсяг за даними звіту за 2014 рік становить близько 4,3 млрд. кубічних метрів газу, що фактично становить половину обсягу газу, який попередньо врахований в розрахунках як імпортований.

Немає пояснення скорочення обсягів власного видобутку газу більше як на 15% від підприємства "Укргазвидобування " в 2015 році порівняно з показниками 2014 року,
— додає вона.

Експерти погоджуються, сьогодні через недосконалу нормативно-правову базу та відсутність лічильників, вартість комунальних послуг встановлюють монополісти. Зокрема, торік був ухвалений відповідний документ, який визначав порядок розрахунків за енергоносії.

При належній реформі ринку, запевняють експерти, споживачі зможуть обирати постачальника і той, в свою чергу, буде вимушений знижувати ціну.

До 14 травня робоча група має намір зібрати усі пропозиції її членів і представити на розгляд парламенту проект узгоджених рішень.

Нагадаємо, "Об'єднання "Самопоміч" вперше за 24 роки провели фаховий і системний аналіз обґрунтованості тарифів.