А українські активісти повертають машини в стрій. Тепер, завдяки тернопільським волонтерам, один із перших броньовиків служитиме солдатам на Донбасі, як реанімобіль.

"Тарпан ханикер" виготовлений спеціально як військове авто. Купили його тернопільські активісти в Польщі за 3 тисячі доларів. Іще понад тисячу віддали, аби перетворити його у військовий реанімобіль. Переобладнану машину доправлять у донецький аеропорт, де тривають найзапекліші бої. Саме там зараз дислокується частина добровольчого загону з Тернопільщини.

Доставить його боєць-доброволець Богдан. Чоловік добре знає, як потрібні такі авто на передовій. Він сам зазнав важкого поранення під Іловайськом і друзі ледве врятували його.

На Схід реанімобіль їде завантажений. У кузов машини склали медикаменти для солдатів, теплі речі й навіть стоматологічне крісло. Його тернополяни подарували добровольцям, які зараз перебувають у зоні АТО.

Щойно відправивши реанімобіль на Схід, тернопільські волонтери беруться знову збирати кошти на ще один броньований позашляховик із Польщі.