Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час чотиристоронньої телефонної розмови з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентами Франції і Росії Франсуа Олландом і Володимиром Путіним.

“Під час розмови Петро Порошенко проінформував співрозмовників про серйозні порушення, що виникли в ході реалізації оголошеного Президентом України режиму припинення застосування сили в односторонньому порядку. Зокрема, Глава держави зазначив, що з 20 червня зафіксовано 52 випадки порушення режиму припинення вогню з боку терористів, внаслідок яких загинуло 18 осіб, поранено 27 людей”, - зазначили у прес-службі президента.

Нагадаємо, відбулася чотиристороння телефонна розмова за участю Президента України, Федерального канцлера Німеччини, Президента Франції та Президента Росії. Сторони призначили Віктора Медведчука посередником для забезпечення діяльності роботи Тристоронньої контактної групи.

Окрім того, Президент України Петро Порошенко закликав Президента РФ Володимира Путіна вжити конкретних заходів з припинення постачання бойовикам зброї та техніки через кордон України.