Про це йдеться в повідомленні Міноборони у Facebook.

“В ході тривалого бою військовослужбовці Збройних Сил України відбили напад та змусили бойовиків відступити. При цьому було захоплено вантажний автомобіль КАМАЗ, який належав терористам. Під час огляду в кузові автомобіля було знайдено один 12,7 мм кулемет “Корд”, три автоматичні 30 мм гранатомети АГС-17 з боєкомплектами та прапор Російської Федерації”, - повідомили у відомстві.


У Міноборони наголосили, що машина має броньоване лобове скло та броньовані борти, а також отвір для встановлення кулемета.

“В Україні моделі автомобілів такого класу не виробляються. Натомість, автомобілі подібного класу, серед яких є і броньовані, виробляються на заводі ВАТ “КАМАЗ” у Росії… До речі, штаб Південного ВО дислокується у Ростові-на-Дону – місті, поблизу якого, за повідомленнями вітчизняних спецслужб, готуються терористи для операцій на території України”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 9 червня українські військові відбили атаку на військову частину в Артемівську. При огляді вантажівки терористів з'ясувалося, що один з нападників вбитий.