Як пише кореспондент The Independent Олівер Керролл, Мозговий влаштувався в колишній будівлі спецслужби на вулиці Леніна в місті Алчевську Луганської області.

Журналіст, який взяв у ватажка "Призрака" інтерв’ю, нагадав, що українські сили поблизу Щастя взяли в полон двох російських офіцерів.

Арешт передбачуваних російських військових на Україні знову ставить питання, наскільки міцне перемир'я, яке в багатьох місцях регіону в основному дотримується,
— пише автор.

В останні тижні лідери повстанців неоднозначно висловлювалися про перемир'я. Мозковий застеріг: "Ескалація і нові смерті неминучі. У нас немає ніяких резонів скласти зброю, поки в Києві сидить уряд, який іде проти українського народу".

Читайте також: Літній наступ Путіна неминучий, — The Daily Beast

"Мозковий порівняв Мінський процес з безуспішними таємними переговорами Києва та луганських сепаратистів у квітні минулого року, коли Юлія Тимошенко уклала угоду з тодішнім лідером луганського руху Валерієм Болотовим. Мозговий не був допущений на ці переговори", — пише кореспондент.

У той час ми не вели переговори з потрібними людьми, і тепер ми не ведемо переговори з потрібними людьми. Ми ніяким способом не можемо прийти до угоди з нинішнім київським урядом,
— сказав Мозговий.

На думку автора статті, Мозговий намагається позиціонувати себе як совість сепаратистського руху. Однак, пише Керролл, Мозгового незабаром можуть усунути, адже він перебуває у складних стосунках із "мазунчиком Кремля" - лідером "ЛНР" Ігорем Плотницьким.

Читайте також: Путін вигадав, як зірвати перемир’я, — Bloomberg