Про це повідомив координатор групи "Інформаційний Опір" Дмитро Тимчук.

За його словами, найбільш жорсткі контратаки бойовиків зафіксовані в районі Саур-Могили, раніше відбитої українськими силовиками.

"Фіксується активна підготовка терористів до оборони в районі насених пунктів Первомайск, Алчевськ, Стаханов. Тут обладнуються укріпрайони, прибуває техніка й озброєння, проводиться насильницька "мобілізація" серед місцевих жителів. Відзначаються спроби керівництва терористичних угруповань отримати допомогу з Росії не тільки по лінії Міноборони РФ і спецслужб, а й від неурядових формувань. Зокрема, керівництво терористичної організації "ЛНР" очікує прибуття з РФ підсилення від т.зв. "Всевеликого війська Донського"", — написав Тимчук.

За його словами, значна кількість бойовиків з числа місцевого населення готується покинути територію України. У районі населенного пункту Перевальск зафіксовано формування колони з терористами і членами їх сімей, які готуються виїхати до Росії.

"У районі н.п.Свердловск відзначено формування терористами колон військової техніки, які, згідно з розвідданими, будуть відправлені на посилення бойовиків в напрямку населеного пункту Сніжне (Донецька область) І Ровеньки (Луганська область). Терористи здійснюють постійні обстріли позицій сил АТО з РСЗВ, мінометів і 155-мм гармат. Вогневі позиції бойовиків зафіксовані в районах Сніжного, Шахтарська і Торезу", — пише він.

Крім того, експерт зазначив, що на звільнених територіях триває діяльність диверсійно-розвідувальних груп бойовиків.

Нагадаємо, місто Авдіївка, яке знаходиться в 6 км на північ від Донецька, фактично повністю перейшло під контроль сил АТО.