За його словами, спроба захопити українську частину в селищі Спартак (передмістя Донецька) виглядала вже не як військова операція, а як провокація.

На організованих для журналістів зборах бойовик із позивним "Гюрза" розповів, що їх повезуть до військової частини в одному автобусі разом із солдатськими матерями. При цьому з командиром частини нібито вже була досягнута домовленість про безкровну здачу об'єкта.

Джемаль пише, що поїхав не з усіма на автобусі, а взяв таксі з колегами. Коли вони під'їхали на місце і стали чекати "Гюрзу" та автобус, по їхній машині з боку військової частини було відкрито "шквальний автоматний вогонь", після чого "в небо злетіли освітлювальні ракети, а автомобіль почали розстрілювати із підствольних гранатометів".

Журналістам вдалося відповзти і сховатися в яру.

"Тим часом на шосе розігрувалася основна частина трагедії. У той час як ми здирали шкіру з ліктів і колін, переповзаючи шосе, прибув автобус з журналістами. Водій висунув у вікно білу хустку, звернув до частини і одразу ж потрапив під щільний вогонь.Поки намагалися відійти в безпечне місце, водій був поранений. Смертельне поранення отримав оператор Першого каналу Анатолій Клян", — зазначив журналіст.

Він додав, що тепер, ймовірно, буде маса заяв про "нелюдяних київських фашистів, які розстрілюють журналістів".

"Хоча всі до єдиного, хто ускочив у цю халепу, розуміють, що нас просто підставили під кулі. Не дарма цю війну називають "здебільшого інформаційною", розстріляний автобус з журналістами – теж пропагандистське досягнення", — підсумував Джемаль.

Нагадаємо, у Росії відкрили кримінальне провадження за фактом вбивства у Донецьку оператора російського "Першого каналу" Анатолія Кляна