"З метою провокації бандити обстрілюють територію Росії зі стрілецької зброї, мінометів, артилерії, у тому числі з установок "Град". З боку російських військових у відповідь ведеться вогонь по позиціях українських військових. При цьому йде активна повітряна розвідка з порушенням повітряного простору України", - сказав Лисенко на брифінгу.

За його словами, вчора об 16:25 прикордонним нарядом на напрямку "Волошино (РФ) – Благовіщенка (Луганська область України)", зафіксовано проліт на територію України на глибину до 300 м безпілотного літального апарату, який здійснював розвідку на висоті 1000 м.

Окрім тогог, вчора з 21 до 23 години з населених пунктів Маноцький та Митякінське (Ростовська область РФ) здійснювався артилерійський обстріл позицій сил АТО у прикордонні.

"Приблизно в цей же час відбувся артилерійський обстріл з території Росії по опорному пункту прикордонників в районі Червонопартизанська Луганської області", - додав Лисенко.

Спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО повідомив, що росіяни накопичують живу силу та озброєння біля кордону.

За інформацією РНБО, у Беловський та Суджанський райони Курської області перекинуто бригаду вертольотних підрозділів Збройних сил Росії. Неподалік села Біла Берізка Брянської області зосереджено 34 одиниці військової бронетехніки Російської федерації з нанесеною символікою миротворчого військового контингенту.

Також вночі через тимчасово неконтрольовані ділянки кордону терористи переправили з Росії в Україну 10 танків, які рухаються у напрямку Донецька, зазначив Лисенко.