Про це повідомила прес-служба СБУ.

"24 серпня поблизу міста Сєвєродонецьк Луганської області викрито та знешкоджено лісовий табір терористів. Затримано керівника диверсійної групи - російського військовослужбовця (позивний "Ямал") та його підлеглих – снайперів, автоматників, кулеметника", - зазначили у відомстві.

У СБУ наголошують, що вилучені у диверсантів документи та покази свідчать, що група готувалася до злочинних збройних нападів на підрозділи військовослужбовців СБУ та ЗС України уже через декілька годин. Вони також планували диверсію на об’єктах залізничного транспорту.

На базі терористів у лісопосадці вилучено вибухівку, реактивний вогнемет "Шмель", три РПГ, гранати до гранатомету, велику кількість набоїв до автоматичної зброї, гранати Ф-1.

"Встановлено, що саме ці диверсанти причетні до нападу на блок-пост батальйону "Айдар" у селі Смоляниново", - додали у відомстві.

Стосовно затриманих бойовиків розпочато кримінальне провадження за ст.258 (тероризм) Кримінального кодексу України.

Як відомо, поблизу населеного пункту Дзеркальний Амвросіївського району Донецької області оперативна група ЗСУ та СБУ затримала десятьох військовослужбовців 331 полку 98 свірської дивізії Повітряно-десантних військ Збройних сил РФ