Під час брифінгу, речник РНБО повідомив, що зараз продовжуються бої за звільнення від бойовиків Донецька, Шахтарська, Тореза, Зугреса, Іловайська Донецької області. У Луганській області бойові дії тривають у передмісті Луганська, в районі Станично-Луганського, Алчевська і Перевальська. Не припиняються також бої за утримання Савур-Могили, а також населених пунктів Хрящувате і Новосвітлівка.

Також в РНБО повідомляють, що вкотре фіксують наявність російських найманців та техніки у терористів.

За оперативною інформацією, на боці бойовиків воюють кадрові російські військові. В обласній лікарні Луганська на лікуванні перебувають декілька поранених військовослужбовців Збройних сил Росії. Від Молодогвардійська в бік Луганська вирушила колона важкої техніки російських найманців. Ще одна колона зафіксована у населеному пункті Давидово-Нікольське.Російські найманці не припиняють обстріли мирних мешканців. Зокрема в селищі Червоний Партизан терористи з мінометів обстрілюють людей, коли вони набирають воду у автомобільних водовозів, – розповідає Андрій Лисенко.

За словами речника, терористи почалу "полювання" на українських міліціонерів.

У Донецькій і Луганській областях терористи почали пошук особистих справ діючих українських міліціонерів. Крім того, спостерігаються випадки катування кадрових правоохоронців або підкупу їх з метою переходу на сторону бойовиків. В Донецьку озброєні терористи викрадають також керівників кадрових органів Міністерства внутрішніх справ України, яких відкрито намагаються перекупити та змусити зрадити Батьківщині, – сказав Лисенко.