Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Скажімо чесно: чого варті домовленості з терористами про "припинення вогню", ми дізналися в червні. Пауза буде гарантовано використана ними для нарощування сил, перекидання нової зброї і підрозділів з ​​Росії та підготовки до наступу. Та й саме "перемир'я", не виключено, знову буде тільки з української сторони,
— зазначив Тимчук

Разом з тим, вважає він, пауза вкрай необхідна українським бійцям.

Але сьогодні перемир'я вкрай потрібне й нашим військам. Жваве вторгнення в Україну російської армії не пройшло безслідно - наші війська, які й до цього кілька місяців вимотані в боях, терміново потребують перепочинку. Не буду розписувати, як все погано - і без мене умільців вистачає. Але дуже сподіваюся, що нашим військовим керівництвом це перемир'я буде використано з розумом. Якщо, звичайно, в української влади ще є воля воювати за свою землю,
— додав він

Нагадаємо, на переговорах у Мінську підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 п'ятниці.

Президент України Петро Порошенко наказав начальнику Генерального штабу Збройних Сил України припинити вогонь сьогодні починаючи з 18:00.

Він також доручив Міністрові закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню, який має носити винятково двосторонній характер.

За словами речника Інформцентру РНБО Андрія Лисенка, сили АТО на виконання наказу Президента України з 18.00 припинили вогонь на Донбасі.

На базі досягнутих домовленостей про припинення вогню на сході України завтра, 6 вересня, буде розпочато обмін полоненими.

Президент України Петро Порошенко заявив, що протокол, підписаний сьогодні у Мінську, містить 12 пунктів.