Про це повідомив керівник центру з обміну полоненими "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, повідомляє "Українська правда".

За його словами, кількість полонених постійно уточнюється, зараз їх вже більше двох десятків.

Зім'ято, але у нас пройшли переговори. Зараз питання вирішується по 200-х, 300-х. Необхідна доставка ліків і продуктів харчування,
— сказав він.

У нас були контакти (зі стороною бойовиків). Нам пообіцяли, що полонених не будуть катувати, що вони будуть в статусі військовополонених і їм буде надана медична допомога,
— сказав Рубан і додав, що частина бійців знаходиться в донецьких лікарнях .

Деяким бійцям дали можливість зателефонувати і повідомити, що вони цілі і в полоні, — додав він.

Відповідаючи на питання, чи є ризик, що когось із бійців можуть передати в Росію, як це вже було зроблено з української льотчицею Надією Савченко, він відповів:

Вірогідність існує, це може стосуватися старших офіцерів... У Російську Федерацію відправляли тих, хто представляв якусь інформаційну цінність.

Відповідаючи на питання, на скільки можливо домовитися, щоб полонених Росії не пересилали, Рубан відповів:

Якщо спецслужби іншої держави виявляють інтерес до якогось конкретній людині, то як би ти не домовлявся.... Хороший приклад цьому Надія Савченко. Які я запевнення тільки не отримував від Луганської сторони про те, що вона вже готова для обміну полоненими, за рішенням спецслужб вона була переправлена до Росії.

У той же час Рубан заявив, що питання обміну полонених "кіборгів" поки не варто, оскільки не завершена "друга частина великого обміну".

Списки готові, донецька сторона готова, затримка за українською стороною. Коли буде закінчена друга частина цього великого обміну, тоді буде вирішуватися питання обміну "кіборгів". Там і танковий екіпаж, і частина батальйону 95-ї бригади,
— сказав він.

Рубан також заявив, що проведенню переговорів про обмін полоненими заважає обстріл Донецька.

Як відомо, у мережі з’явилися фото, на яких видно, що центральними вулицями Донецька терористи ведуть колоною полонених українських військових.