Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Відповідальність за те, що цей блокпост з'явився несе повністю командування АТО, Муженко і Пушняков. Мені здається, що пора проводити розслідування парламенту і прокуратури також і з цього приводу", - зазначив Бутусов.

За словами журналіста, ще у вересня була необхідність провести військову операцію, щоб розширити коридор біля донецького аеропорту.

"Позиції вздовж дороги треба було зачистити вогнем і бронетехнікою, треба було зайняти ряд териконів, з яких противник коригував вогонь і керував бойовими діями. Це просто необхідна умова забезпечення безпеки. Однак підготовлені резерви - наприклад, відмінний 43-й добровольчий батальйон Дніпропетровської області, який можна було б спрямувати на вирішення цього завдання спільно з 93-ю механізованої бригадою, "Дніпром" і "Правим сектором", командувач АТО Муженко направив в розпал бою за аеропорт... в Артемівськ!", - поінформував він.

За словами Бутусова, як тільки українські війська припинили використовувати артилерію, противник вивів великі підрозділи з бронетехнікою, а під їхнім вогневим прикриттям безкарно встановив блокпост.

"Цей блокпост і цей цирк при пропуску наших військ на ротацію - результат некомпетентності командування АТО, яка дуже дорого обійшлася українським військам", - наголосив Бутусов.

Як відомо, на днях в мережі з’явилися відео- та фотоматеріали того, як російські військові з відповідними розпізнавальними знаками на формі, а також бойовики у формі "Військової поліції ДНР" обшукують українських військових під час перетину блокпосту в рамках ротації в донецькому аеропорту.