Про це під час брифінгу сказав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

За його словами, справжнє ім’я затриманої — Чубарова Лариса Вікторівна. Зараз вона дає свідчення в рамках допитів, вона становила "особливу небезпеку для українських військовослужбовців".

Вона особисто проводила допити полонених військовослужбовців ЗСУ, крім того вона є координатором злочинної діяльності спецслужб, керувала діяльністю на території Сумської області, забезпечувала терористів і диверсантів вибухівкою і зброєю,
— заявив Лубківський.

"Безпосереднім куратором Терези був один із керівників так званого "міністерства державної безпеки ДНР" Камінін Валерій Вікторович на прізвисько Док", — додав радник голови СБУ.

Він продемонстрував фотографію Чубарової для того, щоб звільнені з полону військовослужбовці змогли дати свідчення "щодо її причетності до злочинів проти людяності, до катувань українських військовослужбовців".

Нагадаємо, 7 квітня у Харкові співробітники контррозвідки спільно з колегами з управління СБУ в Харківській області затримали ймовірного організатора вибухів у Харкові, зокрема, підриву стели на проспекті Правди. Встановлено, що "Тереза" на початку 2014 року вона була активною учасницею "антимайдану" в Харкові та проросійських акцій протесту.