Депутат пояснив, чим відрізняється надзвичайна ситуація від надзвичайного стану та від воєнного стану.

Це допоможе врятувати українську економіку та поліпшити ситуацію вцілому. Бо якщо вводитиметься воєнний стан, то потрібно буде переводити всю економіку на воєєні рейки, призначати військових комісарів замість місських голів, впроваджувати комендантську годину, обмежувати пересування тощо,
— розповів він.

Більше того, наголошує Тетерук, власне для бойовиків воєнний стан не вноситеме суттєвих обмежень.

До того ж, заявив він, Ізраїль, наприклад близько 20 років вів війну без введення воєнного стану.

Рада коаліції сьогодні обговорювала ті законопроекти по обороноздатності України, які завтра виноситимуться на розгляд.

Виправлення помилок в законі про люстрацію дозволило повернути на службу тих військових начальників вищого особового складу, які користуються повагою у підлеглих. Їх повернення дозволить нам значно поліпшити нашу обороноздатність,
— переконаний Тетерук.

Також мова йшла про законопроект стосовно посилення відповідальності військовослужбовців, бо наразі, на думку політика, ми маємо ситуацію, коли в деяких випадках ми стикаємося з незадовільною мотивацією солдат. І це призводить до неприпустимих помилок.

Особливу увагу, за словами нардепа, було приділено законопроекту про визнання "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями.

І наразі існує висока ймовірність того, що через цей законопроект пришвидчиться визнання цих організацій як терористичних у всьому світі.