The New York Times опублікував деталі втечі Януковича

Про це йдеться в матеріалі газети The New York Times.

"Коли (депутати) вирішили прибрати охорону навколо АП, він (Янукович) зрозумів, що йому необхідно тікати", - розповів виданню Михайло Добкін.

За його словами, Янукович був шокований, коли побачив з вікна будівлі президентської адміністрації, як міліція поклала свої щити на землю і почала сідати в автобуси. Після цього екс-президент залишив будівлю і більше туди не повертався.

Також Добкін розповів, що в ході телефонної розмови Янукович заявив про намір виїхати "або вночі, або завтра (22 лютого)".

Янукович тоді говорив про поїздку всього лише як про черговий візит президента на схід країни. Екс-президент України в розмові з Добкіним попросив його "вибрати кілька фабрик для візиту".

Екс-регіоналка Інна Богословська розповіла газеті, що саме після 20 лютого Янукович зрозумів, що парламент більше не на його боці.

Вранці 22 лютого українські протестувальники захопили будівлю президентської адміністрації і резиденцію Януковича. У той же день Янукович зробив, як пише газета, останнє публічне телевізійне звернення перед від'їздом до Росії з Харкова.

Як відомо, зараз Віктор Янукович переховується в Росії.

Як Генеральна прокуратура повідомила Телеканал новин "24", вона не припиняла розслідування щодо високопосадовців з оточення екс-президента Віктора Януковича, яких підозрюють у заволодіння державними коштами.

Між тим Інтерпол відмовляється оголосити в міжнародний розшук екс-президента Віктора Януковича й ще 6 колишніх українських державних чиновників. Відмову в Інтерполі пояснюють побоюванням політичного переслідування цих осіб.

Янукович в інтерв'ю "Аргументам и фактам" розповідав, що не давав наказу розігнати студентів у ніч 30 листопада 2013 року,