Про це у Facebook повідомив нардеп, координатор групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук.

Зокрема, в район між Ясинуватою і Пантелеймонівкою прибула тактична група російсько-терористичних військ (за попередніми даними — зведена БТГ з посиленою танкової ротою зі складу однієї з мотострілкових бригад Західного військового округу РФ). У складі тактичної групи — до 25 бойових броньованих машин (ББМ, включаючи БТР-80 і БМП-2), а також 2-х батарейний змішаний артилерійський дивізіон (6 гаубиць Д-30 і 6 установок РСЗВ БМ-21 “Град”).

Читайте також: Бойовики відмовилися від мінських домовленостей

На ділянці Кримське — Слов'яносербськ протягом останньої доби тривали бої між передовими підрозділами українських військ, які обороняли рубіж і плацдарм по Сіверському Донцю, та формуваннями бойовиків і російських військ, які намагаються наступати. Сторони активно обмінювалися артилерійськими ударами.

Відзначено широке застосування противником бронетехніки і артилерії - на ділянці між н.п. Новотошківське і Сміле діє до 25 танків, до 40 одиниць іншої бронетехніки, а також артилерійська група з 35 одиниць артилерії (включаючи 12 установок РСЗВ БМ-21 “Град”) російсько-терористичних військ,
— йдеться в повідомленні.

За даними Тимчука, командування російсько-терористичних військ після перегрупування своїх формувань, що діють на приморському напрямку, знову спробувало перейти до активних наступальних дій північніше і східніше Маріуполя, концентруючи свої головні зусилля в проміжку між населеними пунктами Чермалик — Павлопіль — Сартана.

Противник зосередив на передових рубежах близько 30 одиниць бронетехніки (включаючи 8 танків) в районі н.п.Павлопіль і до 15 одиниць (включаючи 6 танків) в районі н.п. Маріуполь. Всього на Маріупольському напрямку діє від 800 до 1000 бойовиків і російських найманців,
— наголосив депутат.

“Безпосередньо на кордоні України з РФ в районі Новоазовська зосереджений резерв російсько-терористичних військ для заповнення можливих втрат і доукомплектування наступаючих тактичних груп (в тому числі, розгорнуті додаткові артилерійські системи, бронетехніка і "піхотні" підрозділи — в основному бойовики, які нещодавно пройшли підготовку в Криму і на території РФ). Загальна чисельність резерву — приблизно зведена мотострілецька БТГ”, — додав Тимчук.

Читайте також: З донецького аеропорту евакуювали всіх бійців 93-ї бригади

Водночас у Донецьку і північніше міста артилерійські групи російсько-терористичних військ у значній мірі витратили наявні боєкомплекти, тому відзначається часткова зміна вогневих позицій цими підрозділами, а також інтенсивне підвезення боєприпасів, доставлених з РФ на Донбас залізницею та автомобілями.

Нагадаємо, з 18-ї години вчорашнього вечора і до 6-ї години ранку терористи здійснили 27 обстрілів по позиціях сил АТО та населених пунктах.