В ексклюзивному коментарі для ZN.UA Тимошенко наголосила, що вважає за необхідне посилювати тиск на діючу владу до тих пір, поки Янукович не "дозріє до початку реальних переговорів" з опозицією.

Враховуючи максималізм Януковича в прагненні володіти країною, враховуючи рівень монополізації влади, яка сконцентрована в його руках, простір для компромісу може з'явитися лише під впливом трьох факторів, – прогнозує екс-прем'єрка.

Такими умовами Тимошенко називає силу народного повстання, реальність дієвих міжнародних санкцій і міжнародні антикорупційні розслідування проти "Сім'ї" або пошуки можливостей звернення до Міжнародного кримінального суду без ратифікації Римського статуту.

Читайте також: Янукович хоче запровадити День національного примирення

Лідерка "Батьківщини" пропонує опозиції і Майдану створити групу високої ефективності і прямої дії, яка зможе працювати у зазначених напрямках.

Ми зобов'язані надати народному повстанню оновлену силу, наші представники зобов'язані "жити" в Брюсселі та Вашингтоні, поки не досягнемо реальних санкцій. Ми зобов'язані почати дискусію з компетентними людьми про шляхи виходу на розгляд злочинів проти людяності в Міжнародному кримінальному суді. Все це ще не пізно робити, – вважає Тимошенко.

У випадку, якщо Віктор Янукович "дозріє" до переговорів, Юлія Тимошенко пропонує швидко їх розпочати і завершити.

"Єдина тема для переговорів з ним - це умови його відставка та гарантії захисту його сім'ї. Я готова бути учасником цих переговорів", – підсумувала засуджена екс-прем'єрка.

До слова, засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявила про готовність до публічних дебатів з президентом Януковичем, якщо він їх захоче.