"Раніше Юлія Володимирівна звернулася з проханням про проведення короткострокового побачення з Олександром Турчиновим, але наполягала на тому, щоб це побачення було проведене у приміщенні, де вона в цей час утримується. У відповідності до чинного законодавства, а це Кримінально-виконавчий кодекс і правила внутрішнього розпорядку, такі побачення проводяться тільки у спеціально відведених приміщеннях короткострокових побачень", — зауважив начальник колонії.

"Цим правом Юлія Володимирівна не скористалася та продовжила наполягати на проведенні побачення саме у приміщенні, де вона утримується. За законодавством, ми не маємо права допускати громадську особу в охоронну зону. Тобто ми робили все, і мною був наданий дозвіл на проведення цього побачення, але побачення не відбулося", — сказав Іван Первушкін.

При цьому він зауважив, що до Юлії Тимошенко сьогодні допустили для проведення слідчих дій її офіційного захисника Андрія Кожем’якіна.

Нагадаємо, сьогодні керівники "Батьківщини" Олександр Турчинов і Андрій Кожем’якін, а також депутат Володимир Філенко прибули до Качанівської колонії, де відбуває покарання екс-прем’єр Юлія Тимошенко.