"Я думаю, що перспективи цієї ініціативи зараз не дуже оптимістичні. Але потрібно пробувати. Опозиція повинна використовувати всі можливості, щоб дати зрозуміти Януковичу і всьому світові, що дії президента - політичні репресії, переслідування журналістів та громадських активістів - є неприйнятними", - відзначила Євгенія Тимошенко.

За її словами, саме тому опозиція звернулася до людей із закликом судитися з Президентом "за його антидержавницькі і антинародні дії протягом майже трьох років президентства".

"Я думаю, ця ініціатива може об'єднати людей. Якщо вони не готові вийти на вулиці, вони можуть протестувати в такий спосіб", - переконана Тимошенко.

Також донька екс-прем'єра впевнена, що рівень підтримки Юлії Тимошенко після навіть майже річного перебування за гратами, досі високий і продовжує рости.

"Люди сприймають її як жертву несправедливого судочинства. Для українців очевидно, що це випадок політичних репресій, і вони ще більше стають на її бік", додала вона.

Євгенія Тимошенко допускає, що її матір можуть насильно привезти в зал судових засідань.

"Вони вже приготували для неї місце, таку собі скляну клітку, схожу на акваріум. Журналісти так її і називають. Мама зможе там лежати, але буде повністю ізольована від залу: вона не зможе нічого сказати, якщо суддя не захоче включити їй мікрофон", - заявила Євгенія Тимошенко.