"Усупереч законним вимогам пенітенціарної служби, ув’язнена влаштовувала провокації, погрожувала не покидати коридорного приміщення відділення та "не давати нікому спокою", відмовлялася повернутися до своєї палати", - йдеться у заяві.

Це відбувалось тоді, коли однопартійці ув’язненої вже покинули територію ЦКЛ.

Чергові співробітники склали рапорти та провели відеофіксацію неправомірної поведінки засудженої, а також незаконної відеозйомки Тимошенко, яку проводив Сергій Власенко.

Керівництво ДПтС України відмову дати дозвіл на проведення партійної наради у палаті Юлії Тимошенко назвало законною, оскільки засуджена ще за перші два з половиною місяці перебування у ЦКЛ вичерпала річну норму побачень.

Відповідно до Кримінально-виконавчого кодексу, ув'язнена особа має право на проведення одного короткострокового побачення на місяць.

Юлії Тимошенко за час перебування у Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" надали більше 180 дозволів на проведення зустрічей з представниками Європейського Парламенту, дипломатичних місій міжнародних і зарубіжних організаційно-правових інституцій, політичними діячами та окремими громадянами.

До слова, Власенко вимагатиме покарання для людей, які перешкоджали знімати відеозвернення Юлії Тимошенко.