"З власних джерел у нас є інформація, що влада планує провести таку акцію. Але з тих же джерел нам відомо, що рішення вона остаточно не прийняла. Але існує дуже велика ймовірність того, що Юлія Володимирівна буде доставлена до Києва для участі в суді ", – каже захисник.

Кожем’якін наголосив, що закон не дозволяє залучати до участі в суді або слідчих діях людей, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, як Тимошенко, – повідомляє "Українська правда" з посиланням на УНІАН.

"Стан її здоров'я не дає можливості знаходиться в будь-якому іншому місці, крім лікарні, зокрема, в суді. Якщо Пенітенціарна служба і керівництво колонії за рішенням суду вважають, що можна приймати рішення і привозити її силою, то нехай вони таке рішення приймають, але є закон, який необхідно виконувати", – додав він.

Як відзначає ще один захисник Тимошенко Сергій Сас, екс-прем’єрка готова брати участь у допиті тоді, коли їй дозволить стан здоров'я, а відтак вона зможе підготуватися з цього питання.

Як відомо, екс-прем'єрку Юлію Тимошенко підозрюють у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році. Вона назвала звинувачення відвертою неправдою.

Генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що інформація про причетність колишньої прем'єрки Юлії Тимошенко до організації вбивства нардепа Євгена Щербаня була озвучена ще 12 років тому. Проте Тимошенко всіляко уникала відповідальності.

За словами другого Глави держави Леоніда Кучми, у його часи президентства прокуратура не мала доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства нардепа Євгена Щербаня.