Так як партія УДАР 15 жовтня звернулася до ЦВК із заявою про скасування реєстрації кандидатом у народні депутати по округу № 173 Дениса Бреславського, його кандидатуру зняли на користь кандидата від Об'єднаної опозиції Олексія Підгорного. Він, у свою чергу, 16 жовтня звернувся до ЦВК із заявою про відмову балотуватися, і його реєстрація теж була скасована.

За словами начальника Харківського обласного штабу Об'єднаної опозиції Віталія Немилостивого, Підгорний відмовився балотуватися через обшуки і "бруд, який організовує влада".

"Чому він це рішення прийняв? Тому що він зіткнувся з брудом, який влада організовує і влаштовує щодо нього... Коли він давав згоду балотуватися, він не думав, що влада знову почне проти нього кримінальні справи влаштовувати, обшуки вдома у нього і у дітей і т.д. і т.п. Він сказав мені, що незручно себе почуває в ролі політика, що він змушений визнати, що краще буде займатися промисловістю", – заявив Немилостивий.

Також він додав, що формальною підставою для обшуків стала кримінальна справа, пов'язана зі зловживаннями, які нібито мали місце на заводі ім. Малишева в той час, коли ним керував Підгорний.

Нагадаємо, "Батьківщина" зняла на користь УДАРу своїх кандидатів у 26 виборчих округах. Таке рішення ухвалили на закритому з'їзді партії.

Раніше у Центральній виборчій комісії підтвердили інформацію про те, що партія УДАР подала заяву до їхнього відомства про зняття 32 мажоритарників. Водночас, у "Батьківщині" заявили, що не пристануть на пропозицію УДАРу зняти рейтингових кандидатів у столиці.