"Пет Кокс і Олександр Кваснєвський передали мені офіційну пропозицію щодо виїзду на лікування до Німеччини. Я публічно приймаю цю пропозицію", - процитував Юлію Тимошенко Сергій Власенко.

За його словами, 15 жовтня має відбутися звіт місії Кваснєвського і Кокса з приводу виконання Україною критеріїв Євросоюзу з метою підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Власенко наголосив, що європейські очільники відзначають важливість виїзду Тимошенко з України саме до цієї дати.

"Саме тому європейські політики, які відповідають за супроводження України на шляху до підписання Угоди про асоціацію, називають однією з ключових дат 15 жовтня. Чи зможе Віктор Янукович знайти в собі сили і задовольнити клопотання Пета Кокса та Олександра Кваснєвського, покаже час, але для цього йому треба рівно одна хвилина", - вважає Власенко.

Читайте також: ЄС чекає конкретики у питанні Тимошенко, - Томбінський

"Для врегулювання питань з політичними в'язнями в Україні працює спеціальна місія Європейського парламенту на чолі з Петом Коксом і Олександром Кваснєвським, які в постійному режимі ведуть переговори з Віктором Януковичем про моє звільнення. Я безмежно вдячна їм за це, як і всім світовим лідерам, які їх делегували, вручили їм відповідний мандат і підтримують їх роботу", - також йдеться в заяві екс-прем'єрки.

Тимошенко пояснила також, що згодна на лікування в Німеччині не тому, що не довіряє українським лікарям і медичному персоналу. Усім лікарям, медсестрам, реабілітологам вона подякувала за допомогу у ЦКЛ № 5.

До слова, нардеп від УДАРу Геращенко впевнена, що українська влада намагається уникнути вирішення питання звільнення Юлії Тимошенко до Вільнюського саміту, що є однією з умов підписання Угоди.