На його думку, позиція Тимошенко сьогодні є визначальною для прийняття рішень лідерами парламентської опозиції. Оскільки влада розуміє вплив екс-прем’єрки, то й вони не цураються контактувати з Тимошенко.

Матчук додав, що опозиційні лідери також змушені коригувати свою позицію із врахуванням бачення Луценка.

Читайте також: Тимошенко вважає, що виходом з кризи може бути уряд Майдану, — Яценюк

"Останньої неділі один лідер парламентської опозиції каже – у нас є такий варіант Конституції, інший каже – а у нас є ще кращий. У понеділок з’являється різка заява Юрія Луценка про те, що не можна бавитись у такий момент і не можна мірятись варіантами Конституції, потрібно повертатись до Конституції 2004 року. І уже ввечері понеділка і один, і другий кажуть – так ми ж не проти", - нагадав він.

Представник "Третьої української республіки" переконаний, що хоч Тимошенко і Луценку заборонено брати участь у політичному житті, без них нічого не вирішується. Тому, на його думку, їх обох потрібно реабілітувати і дати можливість займатися політикою.

Читайте також: Тимошенко готова до публічних дебатів з Януковичем

"Тоді політика стане набагато гострішою, ніж вона є сьогодні. Тоді буде "литись" кров політиків, які між собою будуть гризтись, але не буде проливатись кров людей на майданах і на вулицях України", - наголосив Матчук.

Він переконаний, що з реабілітацією Тимошенко і Луценка в Україну повернеться нормальна політична боротьба і справжня політична війна. А от українцям стане легше.

Читайте також: Протягування через Майдан персональних політпроектів – неприпустимо, — Луценко

"Ви згадайте той час, коли політики гризлися між собою, п’ять років назад. Як народ жив у той час? Політики гризлись, а люди сміялись. Сьогодні політики ходять жують не зрозуміло що, а як людям живеться, ми самі бачимо", - сказав Матчук.